Foto: Michelle Minnaar
Probeer gerus die volgende resep vir ’n unieke Kersfeesnagereg.
Amarula-malvapoeding
Lewer 8 klein poedings of 1 groot poeding
Bestanddele:
- 1 koppie (250 ml) koekmeel
- 1 teelepel (5 ml) koeksoda
- ’n knypie sout
- 1 eier
- 1 koppie (250 ml) strooisuiker
- 1 eetlepel (15 ml) appelkooskonfyt
- 2 teelepels (10 ml) lemoenskil
- 1 eetlepel (15 ml) gesmelte botter
- 1 teelepel (5 ml) suurlemoensap of asyn
- 1 koppie (250 ml) melk
- Vla vir opdien
Sous:
- ½ blikkie kondensmelk
- ½ koppie (125 ml) melk
- ½ koppie (125 ml) room
- ¼ koppie (60 ml) Amarula-likeur
- ’n knypie neutmuskaat
Metode:
- Voorverhit die oond tot 180°C en smeer opdienbak of individuele bekers met botter.
- Sif die meel, koeksoda en sout saam in ’n mengbak.
- Room die eier en strooisuiker saam in ’n aparte bak.
- Voeg die konfyt, lemoenskil, botter en asyn (of suurlemoensap) by en meng goed.
- Voeg die nat bestanddele by die droë bestanddele en meng goed.
- Gooi in opdienbak of individuele bekers en bedek met foelie.
- Bak vir 20 minute indien individuele porsies of 30 minute indien enkel porsie tot goudbruin en gaar.
- Vir die sous: Smelt al die bestanddele saam in ’n pot en gooi oor die poeding sodra dit uit die oond kom. Prik die poeding met ’n vurk sodat dit die sous makliker absorbeer.