Resep: Lamskerrie

11/04/2021
| Deur Wian
Lamskerrie

Marinda Kook ‘n lekker Lamskerrie.

Bestanddele

  • 1,5 kg lamsvleis (nek en skenkels)
  • 2 uie in ringe gesny
  • 30 ml olie
  • 5 knoffelhuisies fyngedruk
  • Gemmer duim grootte gerasper
  • 10 ml koljander
  • 10 ml komyn
  • 10 ml rissievlokkies
  • 15 ml asyn
  • 15 ml suiker
  • 15 ml appelkooskonfyt
  • 15 ml borrie
  • 30 ml sterk kerrie
  • 1 steranys
  • 3 kardemonpeule gekneus
  • 1 blikkie tamatiepuree
  • 250 ml stock (1 blokkie opgelos in 250 ml kookwater)
  • Sout en peper
  • 3 aartappels in blokkies gesny

Metode

  1. Braai die ui liggies in olie
  2. Braai nou die knoffel en gemmer saam met die uie
  3. Braai die kerrie, borrie komyn, koljander saam met die ui.
  4. Gooi die vleis by en braai vinnig deur speserye
  5. Meng die res van die betanddele en gooi by die vleismengsel
  6. Sit die deksel op en laat dit prut vir 45 minute. Proe nou of jy nog rissies, suiker of asyn wil byvoeg.
  7. Gooi nou die aartappels by.
  8. Kook totdat die vleis en aartappels sag is.

Deel op

Nuutste artikels