Marinda Kook ‘n lekker Lamskerrie.
Bestanddele
- 1,5 kg lamsvleis (nek en skenkels)
- 2 uie in ringe gesny
- 30 ml olie
- 5 knoffelhuisies fyngedruk
- Gemmer duim grootte gerasper
- 10 ml koljander
- 10 ml komyn
- 10 ml rissievlokkies
- 15 ml asyn
- 15 ml suiker
- 15 ml appelkooskonfyt
- 15 ml borrie
- 30 ml sterk kerrie
- 1 steranys
- 3 kardemonpeule gekneus
- 1 blikkie tamatiepuree
- 250 ml stock (1 blokkie opgelos in 250 ml kookwater)
- Sout en peper
- 3 aartappels in blokkies gesny
Metode
- Braai die ui liggies in olie
- Braai nou die knoffel en gemmer saam met die uie
- Braai die kerrie, borrie komyn, koljander saam met die ui.
- Gooi die vleis by en braai vinnig deur speserye
- Meng die res van die betanddele en gooi by die vleismengsel
- Sit die deksel op en laat dit prut vir 45 minute. Proe nou of jy nog rissies, suiker of asyn wil byvoeg.
- Gooi nou die aartappels by.
- Kook totdat die vleis en aartappels sag is.