Macaroni en Kaas

27/06/2021
| Deur Wian
Louise-Engelbrecht-Macaroni-en-Kaas-768x512-1

deur Marinda Engelbrecht

Probeer hierdie maklike en lekker resep van Marinda Kook.

Bestandele

  • ½ pak macaroni
  • 3 goeie Duitse worsies (bv Käsegriller), in klein blokkies gesny
  • 750 ml melk
  • 2 eiers, geklits
  • 60 ml botter
  • 60 ml meel
  • Sout en peper na smaak
  • 250 ml gerasperde kaas
  • 2 groot tamaties, in skywe gesny
  • rooipeper na smaak

Metode

Kook die macaroni tot net gaar. Dreineer gooi dit in ‘n oondvaste bak. Voeg die worsies by, roer deur en plaas opsy. Meng 250 ml van die melk met die eiers en roer dit by die macaroni-en-worsiemengsel in.

Maak nou ‘n witsous: Smelt die botter in ‘n pot en roer die meel in tot glad. Verwyder van die hitte en gooi die oorblywende melk geleidelik by terwyl jy aanhoudend klits. Sit die pot terug op die hitte en roer tot dit verdik het. Verwyder van die hitte en geur met sout en peper. Gooi die witsous oor die macaroni en sprinkel die kaas eweredig bo-oor.

Rangskik die tamatie skywe bo-oor, geur tamaties met sout, peper en rooipeper, en bak in ‘n voorverhitte oond vir 30 minute teen 180º C of tot gaar en gestol.

Bedien 4 – 6 porsies met ‘n lekker slaai.

Maklik!

Deel op

Hoe lank woon jy al in die buiteland?
Naam en van
Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Nuutste artikels