Kondensmelk -melkkos

02/07/2021
| Deur Wian
b5a62df6b7dd4ee4a1a24b8c5b6f9083

deur Marinda Engelbrecht

Vinnige, maklike en lekker Kondensmelk – melkkos.
Bestanddele
1 blikkie kondensmelk
500 ml warmwater
1 liter volroommelk
250 ml koekmeel
125 ml sagte botter
knippie sout
Indien jy van baie soet hou kan jy 125 ml suiker inroer
Metode
  1. Verhit die kondensmelk, warmwater en volroommelk in ‘n pot op die stoof. Dit moet nie begin kook nie.
  2. Gooi die koekmeel en sout in ‘n bak en roer saam.
  3. Vryf die botter met die vingers in totdat dit die tekstuur van sand aanneem.
  4. Gooi die meelmengsel by die warm melk op die plaat en roer gedurig met ‘n ballonklitser of houtlepel.
  5. Indien dit na smaak nie soet genoeg is nie, gooi ‘n bietjie suiker by.
  6. Laat dit prut vir 15 minute terwyl dit deurentyd geroer word.

Deel op

Nuutste artikels